Despre viata Retete

Cele mai bune idei de gustări sănătoase de oferit copilului la școală

Ca și mine, probabil, mulți părinți se întreabă ce dulciuri le dea copilașilor la scoală. Sunt convinsă mulți copilași cer și ceva delicios pe lângă clasicul sandwich si apa. De exemplu copilul meu venea de la scoală trist, spunandu-mi doar eu nu îi dau voie meargă la școală cu dulciuri, pentru toți copiii au cu ei, în pachețel, ba un biscuite, ba o ciocolățică .  Ei bine, eu nu am fost de acord cu aceste dulciuri, niciodată pentru sunt făcute din concentrate, agenți de îngroșare și îndulcitori, nemaivorbind de zahărul folosit, aditivi și cine mai știe ce minunății. Sunt de părere că pachețelul copilului trebuie fie proaspăt, sănătos, rezistent la temperaturi crescute, hrănitor și diversificat, dar mai ales fie pe placul lui.

Dar, dând o tură pe site-ul celor de la Republica Bio am descoperit multe variante de dulciuri sănătoase, fară zahăr și fară aditivi alimentari care sunt o sursă importantă de vitamine și minerale, perfecte pentru dezvoltarea armonioasă a celui mic.

Copiii mei sunt foarte încântați de toate produsele lor, devenind un must have în pachețelul de la scoală.

Așadar, mai jos o dau niste idei de snack-uri delicioase pe care copii nostri deja le îndrăgesc

1. Batoane organice din cereale

Ce înseamnă batoane organice? Înseamnă aceste snack-uri nu conțin zahăr, coloranți sau arome artificiale, grăsimi hidrogenate fiind preparate doar din ingrediente organice de calitate, sănătoase și fară arome inutile.

Noi le achiziționăm direct de pe site unde o descoperiți si mai multe idei de a mânca sănătos. Le puteti achiziona de AICI

 

Ingrediente: ovăz ecologic integral* 48%, stafide ecologice* 34%, ulei ecologic de floarea soarelui* 12%, suc ecologic concentrat de mere* 6%, ulei ecologic de portocale* < 1% , *din agricultură ecologică, **= fără certificare ecologică.

 2. Mix de seminte si nuci

Randamentul școlar al micuțului nu depinde numai de timpul și atenția acordată studiului, ci și o alimentație corectă. Semințele și nucile sunt adevărate surse de energie, fiind unele din cele mai bogate surse vegetale de proteine, acizi grași esențiali, vitamine și minerale. Se pot depozita în borcănașe de sticlă, în locuri răcoroase și întunecate. Le puteti achizitiona de AICI

3. Fructe de sezon

Fructele ar trebui fie nelipsite din pachețelul celui mic. Sunt bogate în vitamine, minerale și fibre atât de necesare organismului. Oferă energie, ne tine în formă maximă și sănătoșiSunt resurse importante de minerale și antioxidanți, ajută la hrănirea și protecția celulelor și implicit al întregului organism. Se pot pune într-o caserolă, curățate și tăiate cubulete pentru a le putea mânca mult mai ușor. Noi le cumpăram din piață direct de la producătorii locali.

4. Biscuiti organici

Chiar daca sunt zile cand le dam copilasilor biscuiti, e musai sa alegem o formula fara zahar, fara arome, coloranti si aditivi. Republica Bio pune la dispozitie dulciuri fel de fel, toate organice si sanatoase aducand un plus de savoare si sanatate. Mai multe detalii si produse gasiti direct la ei pe site.

Ce e mai important pentru noi, ca părinți decât sănătatea copilului nostru? Făcând alegerile potrivite veți știi ca sunteti pe drumul cel bun in dezvoltarea celui mic.

Aștept cu mare interes ideile si propunerile voastre pentru un pachețel sănătos și delicios.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...