Pentru că se apropie Sărbătorile Pascale, vreau să vă propun o rețeță de gogoși, preluată dintr-o carte veche de rețete. Rezultatul a fost unul wow, datorită aromelor și consistenței.
Îmi place să testez diferite rețete, dar aceasta va rămâne una din preferatele mele.
Așadar:
Ingrediente
- 500 de gr făină
- 120 de gr unt moale
- 40 de gr drojdie proaspătă
- 1 lingură zahăr
- 1 esență de rom
- puțina sare
- coajă rasă de lămâie
- 1 gălbenuș de ou
- 350 de gr lapte
Mod de preparare
Drojdia se amestecă cu zahărul până când aceasta se lichefiază. Se adaugă apoi untul moale, gălbenușul de ou, romul, coaja de lămâie, sarea, laptele (nu prea rece) și apoi turnăm peste făină.
Se frământă aluatul aproximativ 8 minute până când acesta nu mai este lipicios. După frământare se lasă 20 de minute la dospit, la temperatura camerei.
După ce au trecut cele 20 de minute, se întinde o foaie de aproximativ 2 cm grosime și se taie rondele cu ajutorul unui pahar. Rondelele, gata tăiate, se mai lasă la crescut încă 20 de minute. Acestea se prăjesc în ulei pe ambele părți.
Rețeta video o găsiți mai jos!
Poftă bună!
Super tare reteta….Pofta buna
Multumesc pentru apreciere! 🙂